Vores liv i Provence

Home / Alle indlæg / Afsløringen


Afsløringen

Hvad skal I leve af? Det er nok det spørgsmål, vi er blevet stillet flest gange. Og det startede fra det øjeblik, vi fortalte til familie, venner, kolleger og bekendte, at vi havde besluttet os for at sælge alt og flytte til Provence. Og vi får stadig jævnligt spørgsmålet. Både fra folk, vi har kendt i Danmark og fra de mange nye mennesker, vi har mødt, efter vi er flyttet her ned. De kigger sådan lidt undersøgende på os. Og så siger de typisk noget i retningen af: ”I ligner da ikke nogen, der er gået på pension”. Af hjertet tak for den observation! ”Så hvad skal I leve af?”

Jo vi er nok lidt atypiske. De fleste ikke-franskmænd vi har lært at kende her nede – skandinaver, englændere, hollændere osv. – som bor her fast, er stoppet på arbejdsmarkedet. Ikke alle. Men de fleste. Så det, at der lige pludselig kommer et par, der rent faktisk ikke har alder – og så sandelig heller ikke økonomi – til at pensionere sig selv og bare nyde livet, er ikke hverdagskost. Og vi er ofte blevet kaldt ”De unge”, og tro mig, det vil jeg i høj grad nyde og glædes over, så længe det varer.

I Danmark var Carstens fag IT, og jeg selv har arbejdet med HR og udvikling. Og planen har aldrig været, at vi skulle fortsætte med disse fag som vores hovedbeskæftigelse her nede. Men vi var begge stillet i udsigt at kunne have nogle opgaver fra respektive tidligere arbejdspladser – i hvert fald i en overgangsperiode. Og det var vi begge meget glade for og taknemmelige over – det var en god ordning for de to ”kunder”, og samtidig også en god hjælp for os i starten, ind til vi kunne finde fodfæste med nye forretningsområder. Vi blev dog i begge tilfælde klogere og har måttet sande, at talemåden ”Ude af øje, ude af sind” har været gældende. For det blev kun ganske lidt i begyndelsen for Carstens vedkommende, og ingenting til mig. Skuffet? Næ, vi har jo klaret os alligevel. Men jeg ville ønske – og havde også forventet – nogle ærlige og klare tilbagemeldinger, så jeg havde vidst, hvad der var fup, og hvad der var fakta. Men jeg har så skrevet det på læringskontoen i stedet for på fakturaen.

Fra starten har vi haft en drøm om, at vi skulle arbejde med noget inden for feltet mad og vin. Og når jeg fortalte det i Danmark, inden vi flyttede, fik jeg gang på gang en tilbagemelding om, at…”Så skal I ned og åbne en Bed and Breakfast”. Så det blev meget tydeligt, at der hos mange er en romantisk opfattelse af, hvad det vil sige at drive den type forretning. Og jeg tror måske, at vi også selv en gang har haft en lignende opfattelse. Men vi har set, hvordan det er i den virkelige verden, for det er om noget hårdt arbejde. Og det er hele året. Uden for den hektiske højsæson er der lige en masse renovering, vedligeholdelse og reparationer, der skal klares. Så for os virkede det afskrækkende og harmonerede ikke med, at vi gerne ville ud af hamsterhjulet og skabe mere tid til andre ting end arbejde.

Mad og vin er en af vores hobbyer - kan vi gøre det til en levevej?

Mad og vin er en af vores hobbyer – kan vi gøre det til en levevej?

Vi tænkte en del på at gå ind i restaurationsbranchen – hvilket reelt heller ikke harmonerede med vores ønsker om en omlægning af vores liv. Men der var et bestemt sted i Lorgues, som vi vidste, var til salg. Og vi må indrømme, vi var lidt forelskede i lige netop det sted, idet vi kunne se muligheder for også at realisere andre af vores idéer. Vi vidste dog også, at det jo kunne være solgt, når vi kom her ned. Og i dag er vi meget glade for, at det netop var tilfældet. For vi ved nu, at det slet ikke var meningen, at vi skulle springe ud i at åbne en restaurant og fra dag 1 sætte os selv gevaldigt under pres, dels for at betale af på gælden og dels sikre dækning for husleje og de mange øvrige udgifter, der ville være forbundet med at drive restaurant. Og samtidig er det her nede en branche, hvor du skal realisere 80 % af din årlige omsætning på ganske få måneder i højsæsonen. Vi kan godt tænke over, om vi var sprunget ud i det, hvis stedet ikke havde været solgt. Og vi indrømmer, at vi stadig har en vis forkærlighed for stedet, så vi har ikke kunne lade være med at følge de nye ejere lidt fra sidelinjen. De har aldrig fået deres forretning til at køre. Der er næsten ingen gæster, og vi synes det er skammeligt, at de slet ikke har udnyttet de skønne lokaler. Vi ved helt tilfældigt, at stedet allerede efter ca. et halvt år igen blev sat til salg. Heldigvis er vi på samme halve år helt sikkert blevet klogere, så vi springer heller ikke ud i det eventyr denne gang.

"Vores restaurant" set ude fra. Billederne er taget, da den forrige ejer havde stedet.

“Vores restaurant” set ude fra. Billederne er taget, da den forrige ejer havde stedet.

Her et billede inde fra. Vi var ret vilde med de flotte stenvægge. Den flaske Gammel Dansk, der står på hylden gav vi Patrice (den tidligere ejer), da han holdt en reception.

Her et billede inde fra. Vi var ret vilde med de flotte stenvægge. Den flaske Gammel Dansk, der står på hylden gav vi Patrice (den tidligere ejer), da han holdt en reception.

Her er trappen ned til en superflot underetage, hvor der også er de flotte stenvægge og hvælvede stenlofter

Her er trappen ned til en superflot underetage, hvor der også er de flotte stenvægge og hvælvede stenlofter

Så hvad er det så, vi er nået frem til, der skal være svaret på spørgsmålet: Hvad skal I leve af? (Nu skal I forestille jer en trommehvirvel). Vi tror stadig på, at vi kan kreere lækre retter, som vil falde i folks smag. Og vi tror på, vi kan sammensætte lækker mad med god vin. Vi tror på, vi kan gøre en forskel for folk, der ligesom vi sætter pris på at forkæle sine sanser. Og vi tror på, at vi kan udgøre et spændende og innovativt alternativ til at invitere gæster ud på restaurant, bl.a. fordi der er for mange restauranter, der har alt for ringe et niveau. Eller i hvert fald et meget ustabilt niveau. (Trommehvirvlen intensiveres – kan I fornemme det?).  Så vi har startet en virksomhed, der tilbyder catering og events. Vi ser – i hvert fald i første omgang – vores primære kundegruppe til at være ikke-franskmænd, der har hus i området, hvor de bor helt eller delvist. Vi går efter at blive kendt som en samarbejdspartner, man kan regne med leverer varen, når man skal have gæster, holde fødselsdag, have en reception, være vært ved en forretningsmiddag eller noget helt femte. Vores speciale er små (og mange) lækre serveringer frem for tre store. Så vi skelner ikke mellem forretter og hovedretter. Vi har valgt at genbruge navnet micado fra min tidligere konsulentvirksomhed, fordi vi har beholdt domænet, og fordi det klinger fint, når man udtaler det på fransk.

En af de flotte kreationer, man måske får serveret, hvis man hyrer os: Pocheret æg på asparges med spinat, grønne tomater, hjemmelavet mayonaise, brøndkarse og dild

En af de flotte kreationer, man måske får serveret, hvis man hyrer os: Pocheret æg på asparges med spinat, grønne tomater, hjemmelavet mayonaise, brøndkarse og dild

Et andet eksempel er blåskimmelost med pærer, stegte champignons, valnødder, kinaradise og brødcrouton

Et andet eksempel er blåskimmelost med pærer, stegte champignons, valnødder, kinaradise og brødcroutoner

Her har vi kartoffel frikassé med gulerod, spæde salater og sprød skinke

Her har vi kartoffel frikassé med gulerod, spæde salater, sprød skinke og estragon på toppen

Sidste eksempel er kroketter af kartoffel og fisk på blandede salater, hvidløgsmayo og dild

Sidste eksempel er kroketter af kartoffel og fisk på blandede salater med hvidløgsmayo og dild

Derudover arrangerer vi selv events, hvor vi den 23. marts har præmiere på vores første Wine and Dine arrangement. Vi holder denne type events med forskellige temaer. Den første er ”Pink drink”, og her vil deltagerne få serveret seks vidt forskellige Provence rosévine med en lækker tilpasset ret til hver vin. Ud over disse Wine and Dine arrangementer har vi mange andre idéer til forskellige events, fx picnic arrangementer, vinture osv. I kan se mere på vores hjemmeside www.catering.micado.dk  og følge os på Facebook siden www.facebook.com/catering.micado/ og på Instagram www.instagram.com/micadocateringevents/

Et kig på forsiden af vores hjemmeside

Et kig på forsiden af vores hjemmeside

Her er vores flyer

Her ses vores flyer

Wine and Dine præmieren den 23. marts bliver med seks vidt forskellige rosévine fra Côtes de Provence og seks tilpassede lære retter

Wine and Dine præmieren den 23. marts bliver med seks vidt forskellige rosévine fra Côtes de Provence og seks tilpassede lækre retter

På denne måde har vi ikke sat os i en større gæld, som skal finansieres. Vi er heller ikke slaver af bestemte åbningstider. Vi kan selv styre, at vores aktivitetsniveau matcher det, vi selv kan overkomme. Som supplement tilbyder vi forskellige ”Housekeeping” services til udlændinge, der har hus i Lorgues, men ikke bor her fast, og som eventuelt lejer huset ud. Det kan være alt fra klargøring til udlejning, nøgleservice, modtagelse af gæster, maleropgaver, vask og rengøring, lufthavnstransport osv. www.maisons.micado.dk/.

Fra hjemmesiden vedr. vores Housekeeping services

Fra hjemmesiden vedr. vores Housekeeping services

Endelig har Carsten lidt IT opgaver, og jeg har mine skriverier – sidstnævnte har dog ind til videre ikke bidraget til indtægtssiden, men hvem ved, om det kan komme på et tidspunkt. Vi er positive, og vi tror på vores idéer. Og så glæder vi os vildt meget til at komme i gang med aktiviteterne, så vi kan fortsætte ”Vores liv i Provence”.

13 tanker om “Afsløringen”
 1. Cecilia Hedlin 3. marts 2017 on 15:24 Svar

  Åh, så trevligt att ni kommer igång nu! Vi håller tummarna för att det ska gå bra för er – vi vill ju gärna ha er kvar här i Lorgues.

  Lycka till!

 2. Susanne og Lynge 3. marts 2017 on 18:27 Svar

  Kære Mi-Cado (Anita og Carsten(
  Tillykke med starten og al mulig succes til jer og jeres arrangementer.
  Vi har været så heldige at afprøve Wine & Dine konceptet uformelt sammen med jer – og det får vor varmeste anbefaling. En herlig oplevelse med god info og snak om vinene, samt ikke mindst nogle fantastiske serveringer til vinene ( nogle af dem afbildet oven over). Det var sublimt på enhver måde.
  Og vi har med det samme meldt os til arrangement den 23. marts, og vi har booket jer til at forestå middag for vore japanske forretnings forbindelser, når de kommer til Lorgues.
  Og vi kan kun anbefale deltagelse i det første arrangement som snart løber af stablen, så det gør vi hermed.
  Susanne og Lynge, Chemin Martinette, Lorgues

 3. Susanne Hjortkær 3. marts 2017 on 18:32 Svar

  Kære Anita og Carsten.
  Tillykke med start af forretning og flot hjemmeside.
  Jeg glæder mig til d. 23.3. og vores japaner-event!
  Kærlige hilsener
  Susanne

 4. Jane højmark 3. marts 2017 on 19:57 Svar

  Fortsæt endelig – ?
  ??

 5. Hanne 3. marts 2017 on 20:58 Svar

  Det lyder bare rigtig spændende?Held og lykke med det??

 6. Anette Overgaard 4. marts 2017 on 0:18 Svar

  Ihhh, hvor fedt! Skønt at jeres passion for kokkeri og vine kan blive til glæde for andre og lune lidt i prangeren ? Bedste ønsker om god vind i sejlene herfra ❤

 7. Marianne Christensen 4. marts 2017 on 8:56 Svar

  Hej Karsten . Tillykke og held og lykke . Knus Marianne

 8. Tinne Mariegaard 4. marts 2017 on 10:06 Svar

  Kære Anita. Jeg tar hatten af i respekt! Fantastisk, hvad I har gang i. Jeg ville ønske , jeg var i nærheden. Hekd ig lykke. Kh. Tinne

 9. Lilian Holm Jensen 4. marts 2017 on 11:06 Svar

  Det lyder bare så godt, det I er gået i gang med, jeg tænker det lige er Jer med sådan en forretning……. Ønsker Jer al mulig held og lykke…

 10. Helle 4. marts 2017 on 13:24 Svar

  Super interessant og spændende.
  Flotte billeder, man kan næsten smage det.
  Ærgerligt at der er lidt langt hvis levering skal være her hos os.
  Held og lykke med det.

 11. Jan og Jena 8. marts 2017 on 21:35 Svar

  Mega spændende og vi X-er fingre for, at I får held til at få det hele til at lykkes, som I gerne vil. Flotte billeder. Vi glæder os til at overlade vores køkken til Carsten, når I kommer her i april.

 12. jannie christensen 16. marts 2017 on 13:43 Svar

  Virkelig lige jer. Lyder lækkert, og tror helt sikkert på I får succes. Det er jo ikke ideer og kreativitet I mangler. Glæder mig til at høre mere.

 13. mouritz 24. marts 2017 on 14:25 Svar

  Sikke en smart og flot side vi lige er røget ind på !

  Morsomt at studere jeres rapport om livet hernede – tæt på Peter Mayle og Marcel Pagnol’s beskrivelser af livet i Provence.

  Selv bor vi i den mere tilbagestående og “provincielle” del af Provence, nemlig Ligurien It – men vi kan sagtens genkende den samme mentalitet.

  Madvanerne ligger derimod i en noget anden gade !
  Italienerne (som jo stadig udfører manuelt arbejde) er vante til store portioner af gammeldags hjemmelavede retter, uden nymodens tant og fjas – og iøvrigt til helt andre priser.

  Skulle I en fredag vove jer over grænsen, så gi’r vi en drink på stambaren i Ventimiglia.

  Med tak for kigget,
  mange hilsener
  Mouritz Olsen
  Isolabona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

...for at få besked om nye Blogindlæg

>> <<