Vores liv i Provence

Home / Alle indlæg / Vores nye virkelighed


Vores nye virkelighed

Pludselig stod de der og bankede forsigtigt på. De nye ejere af Ole Kjærs Vej 5e i Aalborg. De var da vist lidt tidligt på den. Vi så febrilsk på uret. Gud jo – det var faktisk nu, vi havde aftalt, vi skulle overdrage huset. Men vi manglede altså lige at få de sidste ting ud i kassevognen, vi havde lejet. Og vi skulle også lige… Og så var der også… Så puha – det hele blev lige lidt hektisk til sidst. Skulle også lige omkring Herning og aflevere Hondaen til ham, der havde købt den. Men af sted kom vi, og de 2.000 km. ned igennem Danmark, Tyskland, Luxembourg og Frankrig gik i øvrigt fint, og humøret var højt. Så lørdag den 2. juli kl. 19.50 ramte vi vores nye hjemadresse i Lorgues.

Nu er der gået seks uger, og det er tid til at spørge os selv, hvordan det føles. Hvad er det, der gør, at vi har valgt denne meget anderledes nye tilværelse. Hvor gode sikre jobs er omsat til en uvished om det fremtidige indtægtsgrundlag. Hvor det kendte danske sikkerhedsnet, vi har betalt i dyre domme til i mange år, bliver erstattet af en række ubekendte faktorer. Hvor tryghed bliver forvandlet til utryghed. Hvor alt det vi er vant til erstattes af helt nye måder at være på, at gøre tingene på. Hvor vores evner til at begå os, forstå og blive forstået nu pludselig er bombet lysår tilbage.

Vejr og Vin

Jo et vigtigt argument er vejret. Vi har savnet flere solskinstimer – eller rettere solskinsdage. Her er i gennemsnit omkring 300 solskinsdage om året, og det har vægtet højt i beslutningen. Dog kan vi ikke anbefale, at man begiver sig ud i de store fysiske udfoldelser i juli og august, så timingen med at slæbe rundt på møbler og flyttekasser i 38 graders varme var ikke den bedste. Men ud over vejret er det naturen. Vi er faldet for det bjergrige og frodige landskab, hvor små veje snor sig mellem vinmarker, krydser floder med vandfald og bringer os fra den ene perle af en by til den anden – byer med hver sit charmerende særpræg.

Vinmark fra Chateau Roubine i udkanten af Lorgues

Vinmark fra Chateau Roubine i udkanten af Lorgues

Vi elsker udsigten fra vores balkon, hvor vi kan se Maur bjergene i horisonten til venstre og Sainte-Baume massivet til højre. Fra værelset kan vi se ind over vores by, hvor kirken tårner sig op som byens vartegn.

Udsigt fra vores balkon med Sainte-Baume massivet i horisonten

Udsigt fra vores balkon med Sainte-Baume massivet i horisonten

Et view ud over Lorgues med kirken i centrum

Et view ud over Lorgues med kirken i centrum

Vi er også vilde med at køre op til søen – Lac de Sainte-Croix – der ligger i Gorges du Verdon, også kaldet det franske Grand Canyon. At køre en tur i bjergene omkring søen, spise frokost i en af byerne, fx Moustiers Sainte-Marie for så at slutte dagen med at hoppe i søens krystalklare vand en, to eller tre gange, inden vi vender næsen hjem igen.

Vores foretrukne badested om sommeren - Lac Sainte-Croix

Vores foretrukne badested om sommeren – Lac de Sainte-Croix

At pakke picnic kurven og en køletaske med lidt brød, skinke, pølse, ost, oliven og en halv flaske rosé og en masse vand og så finde et dejligt skyggefuldt sted og nyde en enkel, men god frokost, fx ved floden og vandfaldet i Entrecasteaux.

På picnic tur i Entrecasteau

På picnic tur i Entrecasteaux

Vi kan også vælge at tage en tur til kysten – i løbet af ½ time kan vi komme ned til det azurblå middelhav med de smukkeste kystveje, hyggelige byer og helt specielle liv. Og måske tage en rutebåd til en af de skønne øer, der ligger i kort afstand fra kysten, fx Porquerolles.

Kysten med kontrasten mellem det blå vand og de røde Esterel bjerge

Kysten med kontrasten mellem det blå vand og de røde Esterel bjerge

Hvis vi vil køre lidt længere, kan vi inden for et par timer fx komme til den sydlige del af alperne, Italien eller den dejlige by Nimes med den store og flotte arena. Og så kan vi køre de 12 km til Les Arcs og hoppe på TGV toget og være i Paris på under 5 timer. Så der er et utal af muligheder for oplevelser inden for en relativ kort radius.

De helt fantastiske råvarer, er også en væsentlig del af vores passion for dette område. Markeder og butikker bugner af de flotteste grønsager, frugt, fisk, kød, fjerkræ, ost, oliven, pølser, brød, krydderier – ja alt hvad man kan forestille sig – og i virkeligheden meget mere. Der er de lækreste specialiteter, fx skinker, patéer, farserede grønsager – de såkaldte petit farcis, poulets rôti (grillede gårdkyllinger), alverdens ting med trøfler og meget meget mere. Og så bor vi jo altså midt i roséland, hvilket ikke just trækker ned i det samlede regnestykke.

Et udsnit af de lækreste råvarer fra en af markedsboderne

Et udsnit af de lækreste råvarer fra en af boderne på markedet

Rosévin på terrassen - denne er fra Chateau Berne

Rosévin på terrassen – denne er fra Chateau de Berne

Endelig bør vi også nævne mentaliteten. Man har et ordsprog her i Provence, der oversat til dansk hedder: Stille og roligt om formiddagen og ikke for hurtigt om eftermiddagen. Vi har ønsket at bygge vores tilværelse på et nyt og anderledes sæt værdier, hvor livsglæde går forud for materielle goder; hvor vi vil øve os i at være nærværende i nuet frem for altid at fokusere på at være på vej fra a til b. Hvor lidt også har ret.

Velkommen til Provence.

28 tanker om “Vores nye virkelighed”
 1. Kirsti 12. august 2016 on 17:09 Svar

  Gratulere med blogg og første innlegg! Kjempefin! Sees snart!

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:21 Svar

   Tak Kirsti

 2. Annette 12. august 2016 on 17:34 Svar

  Kære Anita
  Fantastisk- intet mindre
  Befriende læsning om at sætte livet på slow life ?
  Dejlig beskrivende og malerisk- kan næsten mærke varmen i huden og dufte maden
  Glæder mig til at læse mere
  Kh Annette

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:22 Svar

   Tak for det, Annette. Håber du har det godt 🙂

 3. Lynge Te Lynge 12. august 2016 on 17:47 Svar

  Hvor herligt at læse beskrivelserne fra vort dejlige område her i Provence. Vi har også hus i Lorgues og holder meget af området og de mange muligheder. Og en bedre beskrivelse end den Anita her giver, er det svært at komme med.
  Og kæmpestort velkommen til Lorgues, vi glæder os til at læse mere om, hvordan alt vil komme til at spænde af.
  Der er helt sikkert en del udfordringer i det, som I nu har gang i, men det er positive tiltag hele vejen mod jeres “nye” liv som “franskmænd”. Og det at man får mod på at ændre tilværelse , og ikke kun lader det blive ved drømmene, men i stedet kaster sig ud i det og gør det, det er allerede den halve succes!
  Så god vind på alle måder med det hele.

 4. Karen Jacobsen 12. august 2016 on 18:17 Svar

  Det lyder dejligt. Men hvad med det arbejdsmæssige?

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:24 Svar

   Det kan jeg ikke svare på endnu, Karen. Går ud fra du spørger om, hvad vi skal leve af. Og det skal vi jo først til at finde ud af.

 5. Anni Jensen 12. august 2016 on 18:25 Svar

  Skønt at følge jer, ønsker jer alt godt .
  Hvad så Anita kommer Henrik og familien så ned og besøger jer ?

  Vil følge jeres færden på vejen.

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:25 Svar

   Tak Anni. Henrik og børnene var her allerede i sommeren 2014. og er da sikker på, at de kommer igen sammen eller hver for sig

 6. Else Gerstrøm 12. august 2016 on 18:38 Svar

  Hej Anita og Carsten, så spændende læsning omkring jeres nye tilværelse. Det er jo fantastisk at I har taget springet fra det sikre, til det mere afslappede liv som I nu kan leve.
  Meeen jeg vil da godt nok komme til at savne jeres selskab, har hygger mig meget når vi har set hinanden? Så Anita, jeg vil med glæde følge jeres liv dernede i det franske ?

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:27 Svar

   Tak Else. Og ja – det er da venner og familie og omgangskreds generelt, der har været det sværeste at skulle undvære. Men John har lovet, at I kommer her ned og besøger os på et tidspunkt.

 7. Lars Uldahl 12. august 2016 on 18:43 Svar

  Hvor fedt! Tager så meget hatten af for I følger jeres drøm og gør det der føles rigtigt. Jeg glæder mig til at læse mere om jeres nye, rolige tilværelse :-).
  God weekend

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:28 Svar

   Tak for det, Lars 🙂

 8. jannie christensen 12. august 2016 on 19:45 Svar

  Vild med den nye blog. Tillykke. Jeg er med på sidelinien

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:28 Svar

   Tak for det, Jannie

 9. Jørgen 12. august 2016 on 19:58 Svar

  Synes der er for meget “tag det roligt” i oplægget. Her i Danmark SKAL vi alle yde max på den halve tid og er man ikke stresset, så gør man det ikke godt nok – beskæftigelsesministeren siger faktisk, at man bare skal tage arbejde. I er stukket af for at være i solen og dyrke tomater. SKAM JER 🙂 (Ironi kan forekomme)

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:29 Svar

   Hæ hæ – ja undskyld, vi er nok bare stukket af og har ladt I andre i stikken 🙂

 10. Henning Hansen 12. august 2016 on 20:36 Svar

  Flot start og god vind, men der er meget at berette samt det er lige så fantastisk over året. Absolut en super beslutning. Det vil I aldrig fortryde. Livet handler om oplevelser……

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:30 Svar

   Tak for kommentarerne

 11. Janni 12. august 2016 on 21:56 Svar

  Skøn læsning, kan jo slet ikke undgå at blive bare en smule misundelig ?

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:31 Svar

   Tak Janni

 12. Jan og Jena 12. august 2016 on 22:19 Svar

  Spændende at følge med i jeres nye liv og modigt af jer at gøre det, I længe har drømt om, men for pokker, hvor vi savner jer her i den grå og triste danske sommer.

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:32 Svar

   Tak og i lige måde. Har hørt at der skulle komme lidt bedre vejr til jer – eller måske er det allerede kommet? Ellers noget nyt?

 13. Tanja Simonsen (gl.elev) 12. august 2016 on 23:48 Svar

  Fantastisk at følge med i jeres nye tilværelse og hvor ser det dog skønt ud 🙂
  I har så meget fortjent det og beundre virkelig jeres valg om et nyt kapitel hvor livet bliver værdsat på en helt anden måde. Knus til jer 🙂

  • anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:33 Svar

   Tak søde Tanja 🙂

 14. Bente Kjellstrøm 13. august 2016 on 8:13 Svar

  Fik lov til at besøge jer en dag i jeres nye liv. Det var bare så god en dag og hvor er jeres hjem hyggelig og er vild misundelig over den udsigt i vågner op til hver dag. Vil med glæde følge og dele jeres blok

 15. anita@micado.dk 14. august 2016 on 18:34 Svar

  Det var en rigtig god og hyggelig dag, Bente. Håber at se jer igen næste sommer. Og ja du forsøgte jo at stjæle udsigten med hjem til Danmark, men det lykkedes vist ikke helt – vi har den i hvert fald endnu 🙂

 16. Ann Porsmose 16. august 2016 on 11:15 Svar

  Hvor er det et lækkert sted, I har bosat jer, hvor herligt at kunne følge med i hvad som sker, når der endelig er nogen som tør at tage springet. Godt gået…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

...for at få besked om nye Blogindlæg

>> <<